You are currently at our Greek website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Off-Road οδήγηση για αρχάριους και προχωρημένους

Η General Tire σας δίνει Tips για ταξίδια Off-Road

Ανόβερο, Αύγουστος 2021. Η κατηγορία των SUV και των καθαρών οχημάτων εκτός δρόμου αυξάνεται σε δημοτικότητα εδώ και χρόνια. Όλα αυτά τα οχήματα χαρακτηρίζονται από το σχετικά υψηλό μεταξόνιο τους και γενικά έχουν μόνιμη ή τουλάχιστον εναλλασσόμενη τετρακίνηση. Αυτή είναι η τέλεια ρύθμιση για να προχωρήσετε ακόμα και όταν οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι είναι πίσω σας. Αλλά για να έχουμε πάντα υπο έλεγχο και τις επιφάνειες όπως το χαλίκι και αλλά και τις πιο δύσκολες όπως το βραχώδες έδαφος, οι αρχάριοι θα πρέπει πάντα να τηρούν μερικούς βασικούς κανόνες. Σε τελική ανάλυση, σε αντίθεση με τους δημόσιους δρόμους, δεν υπάρχει υπηρεσία βλάβης στο δάσος για να λειτουργήσουν ξανά κατεστραμμένα οχήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι εκτός δρόμου λειτουργίες είναι παραδοσιακά ένας κύριος στόχος του General Tire. Η μάρκα ελαστικών θεωρείται ειδικός σε 4x4. «Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων γνωρίζουν ότι σχεδόν κανένα από τα οχήματά τους δεν βγαίνει ποτέ εκτός δρόμου», εξηγεί ο Matthias Bartz, Business Development Manager στη General Tire. «Έτσι, τα SUV εφοδιάζονται όλο και περισσότερο σχεδόν αποκλειστικά με τέτοια ελαστικά στο εργοστάσιο, ακόμη και τα αληθινά εκτός δρόμου οχήματα και νταλίκες. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα ελαστικά δεν είναι αρκετά ανθεκτικά στις ζημιές και επίσης δεν μπορούν να κλειδώσουν επαρκώς σε χαλαρές επιφάνειες ». Έτσι, εάν σχεδιάζετε οδήγηση εκτός δρόμου, δεν μπορείτε να αποφύγετε την αντικατάσταση των ελαστικών. Γνωστοί κατασκευαστές όπως η General Tire διαθέτουν ελαστικά παντός εδάφους στη σειρά προϊόντων τους που προσφέρουν ισορροπημένη απόδοση τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. "Ειδικά προϊόντα εκτός δρόμου, όπως το Grabber AT3, πληρούν τις καθημερινές απαιτήσεις των σύγχρονων SUV, των φορτηγών και των οχημάτων εκτός δρόμου, με το πλεονέκτημα της εξαιρετικής μετάδοσης και της δύναμης πέδησης ακόμη και σε χαλαρό έδαφος, χάρη στα πολυάριθμα άκρα πρόσφυσης στο σχέδιο του πέλματος που συνδυάζεται με κάθε είδους εδάφη »προσθέτει η Angélica Cáceres, 4x4 Product Manager της Continental Tires.

Off-Road Driving For Beginners

Εάν θέλετε να αποφύγετε να χάσετε μια περιπέτεια οδήγησης εκτός δρόμου υπό ακραίες συνθήκες, θα πρέπει να εξετάσετε τη χρήση ειδικών ελαστικών. "Αυτά που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε μη ασφαλτοστρωμένο έδαφος", λέει ο Bartz. «Ένα αληθινό λάστιχο εδάφους προσφέρει ακόμη και απόδοση σε βαθύ, λασπώδες έδαφος και, με τη σχεδιασμένη σταθερότητα και τα συμπαγή πέλματα , προστατεύει από ζημιές στο πλευρικό τοίχωμα από την επαφή με εμπόδια στην πίστα».

 

Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη πρόσφυση εκτός δρόμου, ο Matthias Bartz συνιστά να προσαρμόσετε την πίεση των ελαστικών στην ισχύουσα κατάσταση: «Οι πληροφορίες που παρέχονται από τους κατασκευαστές οχημάτων στα εγχειρίδια λειτουργίας υποθέτουν ότι οδηγείτε στο δρόμο. Σε ανώμαλο έδαφος, η επαφή με το έδαφος βελτιώνεται όταν μειώνεται η πίεση των ελαστικών κατά περίπου 10 τοις εκατό. Αυτό θα αυξήσει την περιοχή επαφής και το κράτημα. Στην άμμο, συνιστάται μια μείωση 25 έως 40 τοις εκατό. Σε πολύ μαλακές επιφάνειες, η πίεση των ελαστικών μπορεί ακόμη και να μειωθεί έως και 50 τοις εκατό σε σύγκριση με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή ».

Off-Road Driving For Beginners

General Tire: Η γνώση πέρα από τα ελαστικά

Λόγω της μακράς ιστορίας τους στη βιομηχανία εκτός δρόμου, η τεχνογνωσία της General Tire υπερβαίνει κατά πολύ τον τομέα των ελαστικών. «Αν το όχημά σας έχει κολλήσει στη λάσπη, ήρθε η ώρα να ηρεμήσετε. Μερικά απλά κόλπα συνήθως σας βοηθούν να συνεχίσετε το ταξίδι », συμβουλεύει ο Bartz. «Όλα όσα βοηθούν τα ελαστικά να αυξήσουν την πρόσφυση είναι χρήσιμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τη λάσπη μπροστά από τους τροχούς με ένα φτυάρι. Ή μπορείτε να βάλετε πατάκια αυτοκινήτου κάτω από τις ρόδες σας. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε μπαστούνια. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να μπλέξετε τα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών χρησιμοποιώντας προσεκτικές πλευρικές κινήσεις του τιμονιού. 

Για το χειρότερο σενάριο, θα πρέπει πάντα να έχετε εξοπλισμό διάσωσης στο όχημα. Περιλαμβάνει γάντια, βαρούλκα καλωδίων, ζώνες ή αλυσίδες καθώς και ιδανικά φτυάρι, τσεκούρι και προστασία δέντρων.  «Η χρήση γρύλου μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη σε εκτός δρόμου έδαφος, εκτός εάν έχετε εμπειρία με αυτό. Επιπλέον, μια σταθερή βάση πλάκας είναι απαραίτητη ». Οι σάκοι ανύψωσης είναι μια κάπως άγνωστη εναλλακτική λύση - μεγάλες τσάντες PVC γεμάτες με αέρα από την εξάτμιση που μπορούν να σηκώσουν το όχημα γρήγορα για να το επαναφέρουν στο δρόμο. Είναι ακριβά, αλλά στοιβάζονται και χειρίζονται εύκολα.




Επικοινωνία

Downloads

Press release

Press release

docx 182 KB

Images

Images

zip 6 MB