Η General Tire εγκαινιάζει δύο νέα ελαστικά παντός εδάφους για οδήγηση εντός και εκτός δρόμου

Hanover, Γερμανία / Valencia, Ισπανία, Σεπτέμβρης 2016

Από τον προσεχή Οκτώβριο, το νέο Grabber X3  για οδήγηση σε σκληρό έδαφος και το νέο Grabber X3 για μικτή χρήση εκτός δρόμου θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο της μάρκας.

  • Το Grabber X3 προσφέρει ισχυρή πρόσφυση και ισχυρή απόδοση ακόμη και σε σκληρό έδαφος

  • Το Grabber AT3 συνδυάζει υψηλή απόδοση εκτός δρόμου με ασφαλή χειρισμό στο δρόμο

Hanover, Γερμανία / Valencia, Ισπανία, Σεπτέμβρης 2016. Η μάρκα ελαστικών General Tire συνεχίζει την επίθεση των προϊόντων με δύο νέα ελαστικά SUV για χρήση σε δρόμους και εκτός δρόμου. Από τον προσεχή Οκτώβριο, το νέο Grabber X3 για οδήγηση σε σκληρό έδαφος και το νέο Grabber AT3 για μικτή χρήση εκτός δρόμου θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο της μάρκας. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τα στιβαρά χαρακτηριστικά και την υψηλή πρόσφυση που απαιτούν οι εφαρμογές τους. Για το Grabber X3 οι μηχανικοί ανάπτυξης της General Tire δίνουν μια αναλογία εντός και εκτός δρόμου των 20/80 τοις εκατό, ενώ για τον Grabber AT3 ο λόγος είναι 50/50. Με αυτά τα δύο νέα ελαστικά, η General Tire, η πλούσια σε παράδοση μάρκα με την αμερικανική της κληρονομιά, προσφέρει νέες λύσεις στο βασικό τμήμα του, για όλους τους λάτρεις της οδήγησης εκτός δρόμου, καθώς και για επαγγελματίες του κατασκευαστικού, γεωργικού και δασικού τομέα αναμένουν μέγιστη κινητικότητα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Το Grabber X3 θα διατίθεται σε 19 μεγέθη για ζάντες από 15 έως 19 ίντσες, ενώ το νέο Grabber AT3 θα κατασκευαστεί σε 64 μεγέθη για ζάντες από 15 έως 20 ίντσες. Και τα δύο μοντέλα θα φέρουν το σήμα M + S και το σύμβολο νιφάδα χιονιού, υποδεικνύοντας την καταλληλόλητά τους για χρήση all – season.

Το νέο Grabber X3

Με το νέο Grabber X3, η Αμερικανική μάρκα ελαστικών έχει αναπτύξει ένα μοντέλο SUV / παντός εδάφους για χρήση τόσο σε δρόμους όσο και εκτός δρόμου. Η έμφαση, ωστόσο, είναι σαφώς σε εκτός δρόμου εφαρμογές με βάρος 80/20 εντός και εκτός δρόμου. Για να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν σε ένα απαιτητικό σύνολο προδιαγραφών, οι μηχανικοί της General Tire ανέπτυξαν τρεις νέες τεχνολογίες: "Extreme Mud (X Mud)" για μέγιστη πρόσφυση σε βαθιά λάσπη, "Extreme Dirt (X Dirt)" για οδήγηση σε βρωμιά και χαλίκια "Extreme Rock (X Rock)" για την αντιμετώπιση βραχώδους εδάφους. Και οι τρεις βασίζονται σε ένα μοτίβο πέλματος που διαθέτει βαθιές αυλακώσεις, κανάλια για εκκένωση λάσπης και κλιμακωτά άκρα. Είναι σχεδιασμός που δημιουργεί υψηλά επίπεδα πρόσφυσης στην άμμο, τη λάσπη και το χαλίκι. Οι λοξότμητες ακμές μπλοκ, οι ευρύτερες αυλακώσεις στο πέλμα και οι στενές αυλακώσεις στη βάση του πέλματος βοηθούν να μετατοπίζονται οι πέτρες γρηγορότερα όταν ταξιδεύουν πάνω σε χαλίκι και να αποτρέπεται η τοποθέτηση τους στο πέλμα. Όταν οδηγείτε πάνω από βράχους, τα άκρα λαβής που είναι διατεταγμένα σε διαφορετικές γωνίες στο στιβαρό πέλμα παρέχουν μέγιστη πρόσφυση σε κάθε κατεύθυνση. Μια σειρά από νευρώσεις εκτροπής προστατεύουν τα πλευρικά τοιχώματα από ζημιές από πέτρες ή χαλίκια, καθιστώντας εξαιρετικά ισχυρές επιδόσεις σε σκληρό έδαφος. Από την άποψη της κατασκευής, οι μηχανικοί ανάπτυξης της General Tire επέλεξαν μια δομή τριών στρωμάτων που παρέχει πρόσθετη αντοχή και αντοχή στη διάτρηση. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, η απόδοση του σε άμμο και χαλαρό χαλίκι έχει βελτιωθεί κατά πέντε τοις εκατό σε κάθε περίπτωση, ενώ η απόδοση σε βραχώδες έδαφος έχει δώσει δέκα τοις εκατό ώθηση. Η χρήση του νέου Grabber X3 είναι μερικές εκατοστιαίες μονάδες καλύτερη από την προηγούμενη σε σχέση με την απόδοση του αυτοκινήτου και τον θόρυβο, ενώ σε χιονισμένο έδαφος αυτό το εκτός δρόμου all – season ελαστικό προσφέρει 10% βελτίωση. Το Grabber X3 θα είναι διαθέσιμο από τους αντιπροσώπους ελαστικών από το επόμενο φθινόπωρο και η General Tire θα κατασκευάζει 19 διαφορετικά μεγέθη για ζάντες 15 έως 19 ιντσών. Όλα τα μεγέθη αυτού του ειδικού εκτός δρόμου έχουν εγκριθεί για ταχύτητες μέχρι 160 km / h.

Το νέο Grabber AT3

Για το νέο Grabber AT3, οι μηχανικοί της General Tire έχουν αναπτύξει επίσης τρεις νέες τεχνολογίες που προσφέρουν την τελευταία άφιξή τους με υψηλή πρόσφυση τόσο σε δρόμους όσο και εκτός δρόμου, βελτιωμένη ακουστική απόδοση και μεγάλη απόσταση σε μίλια. Η τεχνολογία " TracGen " περιλαμβάνει, για παράδειγμα, έναν ανοιχτό σχεδιασμό ώμων, τις ράβδους έλξης, αυτό που οι προγραμματιστές αποκαλούν " τσέπες έλξης " και γωνίες διατεταγμένες σε διαφορετικές γωνίες. Αυτός ο συνδυασμός χαρακτηριστικών σχεδιασμού ενισχύει τις ιδιότητες αυτοκαθαρισμού του πέλματος, επιτρέπει καλή σύμπλεξη με χαλαρές επιφάνειες και παρέχει μεγάλο αριθμό άκρων για την πρόσφυση σε κάθε κατεύθυνση. Η δεύτερη τεχνολογία από την τσάντα των τεχνικών των προγραμματιστών ονομάζεται " DuraGen " και η δουλειά της είναι να αυξήσει τα χιλιόμετρα σε τραχύ έδαφος και υπό υψηλή στρέψη - δηλαδή όταν εφαρμόζονται πλευρικά φορτία σε μέρος του πέλματος. Αυτό σήμαινε την ανάπτυξη μιας νέας ένωσης ελαστικών που παρέχει εξαιρετική αντοχή σε τσιπ και κόψιμο. Επιπλέον, οι προφυλακτήρες πέτρας προστατεύουν τη βάση του πέλματος, βοηθώντας έτσι ώστε οι πέτρες να μην κολλήσουν στο πέλμα και να βλάψουν το ελαστικό. Και οι εξαιρετικά ισχυροί ιμάντες από χάλυβα βοηθούν το ελαστικό να παράγει μεγάλα χιλιόμετρα. Η τρίτη τεχνολογία, γνωστή ως " ComfortBalance ", καταδεικνύει την επιτυχία των προγραμματιστών στην υπέρβαση των αντικρουόμενων συμφερόντων της άνεση οδήγησης στην άσφαλτο και την καλή πρόσφυση εκτός δρόμου. Η ισορροπημένη γεωμετρία μπλοκ του πέλματος με χαμηλή ακαμψία και η ειδικά τροποποιημένη διάταξη των μπλοκ στο κέντρο του πέλματος μειώνουν τους κραδασμούς στο ελαστικό, γεγονός που καθιστά καλή οδήγηση στο δρόμο, παρέχοντας παράλληλα ένα ομοιόμορφο ίχνος. Σε υγρή και στεγνή άσφαλτο, το νέο Grabber AT3 εκτελεί το ίδιο υψηλό επίπεδο με τον προκάτοχό του, ενώ η πρόσφυση στο χιόνι έχει βελτιωθεί σημαντικά. Σε χρήση εκτός δρόμου, η λαβή στη λάσπη και στο υγρό γρασίδι έχει βελτιωθεί και το ελαστικό παρουσιάζει μεγαλύτερη αντοχή στη βλάβη του πέλματος από τον προκάτοχό του. Το ερχόμενο φθινόπωρο, η General Tire θα παράγει αρχικά 44 μετρικά μεγέθη για ζάντες μεταξύ 15 και 20 ιντσών, με επιπλέον 20 μεγέθη LT και C να ακολουθούν την άνοιξη του 2017. Αυτά τα ελαστικά έχουν εγκριθεί για ταχύτητες μέχρι 240 km / h. Ως all – season ελαστικό, το Grabber AT3 φέρει το σήμα M + S και το σύμβολο νιφάδα χιονιού για να τεκμηριώσει τα χαρακτηριστικά ασφαλούς χειρισμού του στους χιονισμένους δρόμους.

Επικοινωνία
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Από το 1915.
General Tire. Μάρκα της Continental.